RTS Greenkeeper 35kV

De RTS Greenkeeper 35kV is een nieuwe veelzijdige elektrostatische begrasser. Dit apparaat is te gebruiken om grasvezels middels een hoog voltage rechtop te plaatsen.

Dit apparaat is op dit moment de meest universele begrasser uit het assortiment van RTS. Er is een sterkere, 55kV of een 20kV die een stap lichter is. Voor bijna iedereen is dit de perfecte keuze.

Wat krijgt u als u een RTS Greenkeeper 35kV aanschaft?

  • Artikelnummer: 5314
  • RTS Greenkeeper 35kV
  • 3 platte zeven in het formaat fijn en groot en XL
  • 2 ringen om de opening van de zeef mee te verkleinen
  • Een dichte deksel om het apparaat mee af te sluiten
  • Een 9v blokbatterij om direct aan de slag te kunnen
  • Een kabel die te gebruiken is als tegenpool (1,5m)
  • Handleiding

Is de RTS Greenkeeper met 35kV geschikt voor mij?

Met een vermogen van 35kV is deze RTS geschikt voor vezels van 1 tot en met 12mm. Eigenlijk geschikt voor alle schalen want u kunt hier zowel lange als korte grasvezels mee aanbrengen. Het vergelijk met bijvoorbeeld een Noch Grassmaster 3.0 profi wordt veelvuldig gemaakt, en voor een vergelijkbare adviesprijs is deze 35kV RTS veel sterker. Het verschil in vermogen tussen beide apparaten (16kV voor de Noch 3.0) merkt u duidelijk bij het aanbrengen van langere vezels zoals 4 tot 6 of zelfs 12mm.

Hoe werkt het apparaat?

Onelegant gezegd is het een grote witte bus waarin u grasvezels stopt. Bovenin stopt u de 9V batterij, en kunt u de kabel inpluggen die als tegenpool te gebruiken is. Deze kabel kunt u doormiddel van de klem die aan het einde zit bevestigen aan bijvoorbeeld een spijker die u in uw diorama of op de modelbaan heeft geplaatst. Het vullen van de beker gaat met uw grasvezels, en vervolgens brengt u de gewenste zeef aan. En fijne zeef voor kortere vezels zoals 1-2mm. De grovere zeef voor 4-6mm vezels en de XL zeef voor vezels van 10-12mm.

Vervolgens draait u de beker om, met de opening naar beneden en drukt u de knop in. Via een schuddende beweging brengt u de vezels aan.

Let op: laat de knop los voordat u de Greenkeeper weer omdraait, anders loopt u het risico de grasvezels overal heen te “schieten”.

Hoe breng ik grasvezels aan?

Veel van de klanten die wij spreken zijn geïnteresseerd in de techniek van elektrostatisch begrassen. Of beter gezegd, het aanbrengen van grasvezels op hun modelbaan of diorama. Er zijn vele posts op fora zoals Beneluxspoor over geschreven waar veel informatie in terug te vinden is. Gelukkig heeft RTS op hun eigen site ook een aantal filmpjes toegevoegd. Die zijn via deze link te bekijken!

Veelgebruikte accessoires

Er zijn nog 2 accessoires die wij van harte aan kunnen raden. De eerste is de fijndoseer. Dit is een zeef in de vorm van een tuitje, om zeer gedoseerd kleine hoeveelheden gras aan te brengen of bijvoorbeeld in hoekjes te kunnen komen.

De tweede accessoire die wij echt aan kunnen raden is de wisselbeker. In deze wisselbekers bewaar je gemakkelijk je grasvezels. De wisselbeker kan in zijn geheel in de Greenkeeper. Dit voorkomt het constant vullen en legen van de beker. Zo is snel wisselen tussen lengtes en kleuren echt een eitje. Wel moet er gestart worden met een set, omdat hier de benodigde veer bijzit. Maar daarna zijn de bekers los of in sets van 3 te koop.

De accessoires kunt u hier terugvinden: RTS Greenkeeper toebehoren

Ik wil bestellen, maar waar kan ik hem vinden op de website?

De 35kV RTS is vanaf nu te bestellen in de webshop, en net als de rest van de RTS producten zoals de 20 en 55kV op deze plek terug te vinden.