Nieuw in het assortiment: Vallejo Weathering effects

We hebben een nieuwe productlijn van Vallejo toegevoegd aan ons assortiment en in de webshop, het gaat om de Weathering Effects van Vallejo. Deze productlijn is door Vallejo speciaal ontwikkeld om uw modelbaan of diorama te voorzien van realistische veroudering.

Welke weathering effects zijn er, en waar gebruik ik ze voor

Het assortiment bestaat uit 4 verschillende type weathering effecten, met in totaal 28 verschillende producten. Kortom, genoeg keuze om uw modellen een nog realistischer uiterlijk te geven! Hieronder krijgt u het overzicht van de 4 verschillende effecten:

  • 6 Engine Effects: Ideaal voor het aanbrengen van bijvoorbeeld olie of brandstofsporen rondom de motor.
  • 10 Environment Effects: Denk hier bijvoorbeeld aan regen, sneeuw of mos.
  • 6 Splash Mud Effects: Verschillende soorten opspattend modder afhankelijk van het terrein.
  • 6 Thick Mud Effects: Het nabootsen van dikkere lagen modder

Hoe breng ik de Vallejo Weathering effects aan?

De weathering effecten zijn op waterbasis en drogen daardoor snel. Een uitzondering zijn de Thick Mud producten. Doordat het materiaal dikker is moet het wat langer drogen. Er hoeft geen speciale laag aangebracht te worden voordat u het product op uw model aanbrengt.

De Weathering Effects laten zich gemakkelijk op uw model opbrengen met bijvoorbeeld een kwast, een wattenstaafje of een spatel.

Op de website van Vallejo zijn een aantal stap voor stap beschrijving te vinden. Deze beschrijvingen laten zien hoe je de verschillende producten aan kunt brengen en daarmee het beste resultaat haalt.

Het totaal overzicht met alle Vallejo handleidingen kunt u hier vinden!

Naast bovenstaande beschrijvingen om Vallejo Weathering effects aan te brengen heeft Vallejo ook een Youtube video gemaakt waarin José Brito zien hoe je de Splash mud effects aan kunt brengen op een model.

Waar kan ik de producten vinden op de website?

Via deze link komt u snel bij de categoriepagina terecht waarin u alle verschillende Weathering Effecten in 1 overzicht kunt zien. Wilt u alle productcategorieën van Vallejo zien die wij in ons assortiment hebben? Dan kunt u die gemakkelijk via deze link vinden: Vallejo overzicht