Evergreen T en Z profiel nieuw in ons assortiment

Nieuwe profielen van Evergreen! Evergreen Scale Models heeft voor het eerst in een lange tijd 2 nieuwe producten toegevoegd aan hun assortiment profielen. Het gaat in dit geval om een T en Z profiel van Evergreen welke sinds vandaag ook op de website staan.

T profiel

Het assortiment bestaat uit 9 verschillende T profielen van styreen, met verschillende afmetingen. Het kleinste T profiel begint bij 0,9mm x 0,9mm. Het grootste T profiel heeft een afmeting van 8,1mm x 8,1mm.

Het totaal overzicht kunt u in onderstaande tabel vinden. De tabel laat de maten in inches en millimeters zien.

Assortiment T profielen

Z profiel

Het 2e profiel dat Evergreen aan het assortiment heeft toegevoegd is het Z profiel van styreen. Dit profiel is een welkome aanvulling op het assortiment omdat het lastig zelf te maken is.

In totaal zijn er 7 verschillende afmetingen leverbaar. Het kleinste profiel heeft een hoogte van 1,5mm en een breedte van 0,7mm. Het grootste profiel heeft een hoogte van 6,3mm en een breedte van 3,2mm.

Ook van deze profielen is er een mooie tabel gemaakt waarin alle verschillende artikelnummers en afmetingen terug te vinden zijn.

Werken met styreen

Het bewerken van styreen profielen zoals de nieuwe T en Z profielen is gemakkelijk. De meest voor de hand liggende methode is met een scherp mesje. Daarnaast is het handig om een metalen lineaal te hebben die u kunt gebruiken als geleider. Uiteraard is het ook mogelijk om een zaagtafel van Proxxon (KS 230) of de bekende Chopper 2 te gebruiken.

Hoe lijm je styreen? Één van de mogelijkheden is het gebruik van ZAP lijm. Een dunne, sneldrogende lijm is bijvoorbeeld de ZAP CA lijm. Deze lijm is te herkennen aan de roze verpakking. De lijm is dun en droogt snel op.

Een andere mogelijkheid is een vullende lijm. Ook deze heeft ZAP in het assortiment, en is te herkennen aan de groene verpakking. Het gaat om de ZAP CA+. Door de vullende werking is deze lijm ideaal wanneer de 2 profielen niet perfect tegen elkaar aankomen. Bijvoorbeeld wanneer een hoekje van een T of Z profiel niet haaks is, of kleine oneffenheden vertoont na het snijden.

De volgende stap is het verven van het bouwwerk. Om een perfecte hechting van de verf te garanderen raden wij aan om eerst een primer aan te brengen. Heeft u geen airbrush? Dan is een spuitbus ideaal, Vallejo heeft er een aantal in het assortiment met een inhoud van 400ml. Die kunt u hier vinden.

Na het aanbrengen van de primer kunt u aan de slag met de verf, bijvoorbeeld van Vallejo.

Waar kan ik de producten vinden?

Via deze link komt u snel bij de categoriepagina terecht waar u alle verschillende in profielen van Evergreen in 1 overzicht kunt zien. Zo ook het nieuwe T en Z profiel van Evergreen

Wilt u alle productcategorieën van Evergreen zien die wij in ons assortiment hebben? Dan kunt u die gemakkelijk via deze link vinden: Evergreen overzicht